Найпопулярніші Національні парки світу

1. Національний парк «Грейт-Смокі-Маунтінс». Хмари над долиною - типовий вид на парк «Грейт-Смокі-Маунтінс». У рік тут бувають близько дев'яти мільйонів відвідувачів, що вдвічі перевищує кількість відвідувачів будь-якого іншого національного парку. Цей національний парк розташований в Теннесі і Північній Кароліні.

2. Туман над Клінгменс-Дом, найвищою точкою гірської гряди Грейт-Смокі-Маунтінс. Її висота 6643 фути (2 кілометри). У парку зберігся первісний листяний ліс і неймовірне розмаїття тварин і рослин.


3. Захід сонця над північним краєм Великого Каньйону на річці Колорадо. Щорічно сюди приїжджаю близько 5 мільйонів чоловік.


4. 90% усіх відвідувачів вперше бачать Великий Каньйон з південного боку. Якщо ви не хочете постійно перебувати в натовпі людей, можна відправитися на прогулянку пішки по маловідомим маршрутами або увійти в Великий Каньйон з північного боку.


5. Йосемітский Національний парк. Крім цілого каскаду водоспадів, один з яких, «Vernal Fall», досягає 96,62 метра у висоту, тут є долини, древні секвої і сотні видів тварин.


6. Схід сонця, зима в Національний парк Йосеміті, водоспад «Horsetail Fall». Цей національний парк входить в список об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


7. Єллоустонський національний парк. У парі, що виходить від гарячого джерела, майже не розгледіти двох бізонів. Також в цьому парку ви зустрінете лосів, ведмедів грізлі, сніжного барана і інших представників фауни Скелястих гір.


8. Гейзер «Самотня зірка» в Йеллоустонському національному парку. Парк займає північний захід штату Вайомінг, а також землі на сході Айдахо і півдні Монтани. Тут більше гейзерів, ніж в будь-якому іншому районі планети.


9. Скелясті гори. Дивовижної краси пейзажі - одна з характерних рис цього національного парку, розташованого в Колорадо. Тут близько 150 озер і безліч струмку, чия загальна протяжність перевищує 450 миль, а крім того, унікальна суміш екосистем, що варіюються від заболоченій місцевості аж до альпійських лугів.


10. Гірський козел в Національному парку Скелястих гір. Тут безліч видів тварин, включаючи бобра, лося, гірського барана, а також величезна кількість видів птахів.


11. Національний парк "Олімпік". На цих скелях живе безліч птахів і дрібних тварин. Парк знаходиться на північному заході штату Вашингтон, на узбережжі півострова Олімпік. Тут поєднуються три екосистеми.


12. Територія парку становить 3732 квадратних кілометри (один тисячі чотиреста сорок один квадратних миль). Він також внесений до списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


13. Національний парк Гранд-Тітон.Осень розфарбувала сяючими фарбами Національний парк Гранд-Тітон у Вайомінгу. Хоча парк відкритий для відвідувачів цілий рік, особливою популярністю користуються вересень і жовтень - саме в цей час тут особливо приємно. Крім того, збільшуються шанси зустріти лося.


14. Схід сонця над гірським хребтом Титон. Ці величні вершини привертають безліч відвідувачів і є найкрутішим відрогом Скелястих гір.


15. Сіонський каньйон - одна з визначних пам'яток Сіонського Національного парку. У рік сюди приїжджає 2,5 мільйона відвідувачів. Парк унікальний своєю топографією - скелі, піщані каньйони і стрімкі кручі - його відмінна риса.


16. Скелелази на валуні пісковика в Сіонському національному парку. Заснований в 1919 році, він і до цього дня залишається віддаленим від шляхів сполучення і зберігає свою красу.


17. Національний парк Акадія. Гори і море - суть національного парку Акадія, розташованого в штаті Мен. Велику частину території складають нерозорані землі, узбережжя і лісу.


18. Озеро «Eagle Lake» в Національний парк Акадія. Тут більше 120 миль (193 кілометри) піших маршрутів різного ступеня складності, в тому числі і по гірських стежках.


19. Національний парк "Долина Кайахога". Основною визначною пам'яткою цього парку є водоспади, серед яких водоспад «Brandywine Falls», що привертає натовпи туристів, а також водоспад «Blue Hen Falls», розташований в лісистій долині.


20. Кардиналова вівсянка на гілці дерева в Національному парку "Долина Кайахога". Заснований у 2000 році, парк приваблює відвідувачів своєю флорою і фауною, а також мальовничими пейзажами.

Коментарі

Популярні публікації

Чому на склі взимку з'являються візерунки

Що буде, якщо зникнуть бджоли?